Pavlačové recepty

 

Tak mě napadlo,

že bychom se třeba mohli nebo chtěli posdílet se svými zkušenostmi (zejména dámy), jak funguje domácí gastronomie v době rouškové. Předpokládám, že na popularitě získávají potraviny řídké, kašovité a aerorosolovité, protože aspoň půlka se přes roušku protlačí a zbytek se holt vypere.
Tak neváhejte, pište, i v této rubrice najdete dole formulář, který vám umožní napsat něco pro ostatní a tím se zde zvěčnit navždy...
Jo, a kdybyste chtěli (ly) poslat fotku svého výtvoru, pošlete mi ji na rada.ecdl@seznam.cz a já ji sem umístím. Samoobslužně sem fotky bohužel nejdou.
Tak hurá do toho...

Diskusní téma: PAVLAČOVÉ RECEPTY

Datum 22.11.2020

Vložil MaRy

Titulek Poleva na perníčky pro Danu

Odpovědět

Milá Dano,tak tedy:
1 bílek + 150-160 g moučkového cukru + cca lžička citronové šťávy.

Bílek přecedím přes kus ustřižené silonky,cukr 2x proseju,citr.šťavu přes sítko.
Třu ručně (cca 1/2 hoďky). Šlehač nene - poleva se pak odlupuje. Poleva by měla být přiměřeně hustá = z vařečky stéká hezky pomalu a líně.Když je řidší - přidám cukr,když moc hustá tak trochu bílku nebo citr. šťávu. Poleva by měla být hezky hladká a lesklá. Tax chu tido to hoap ul jehot ovoz dra vym ary :)

Datum 07.12.2020

Vložil Dana Schreierová

Titulek Re: Poleva na perníčky pro Danu

Odpovědět

Perníčky, které chutnají dětem-také je mohou ozdobit a pak hned sníst, aniž by se musely nechat odležet :)...odzkoušené dětmi a dají se péci celoročně :))).
500g hl.mouky
180g cukr moučka
125g hery
125g medu (dávám 4 lžíce)
2 vejce
1 lžička skořice
1 -"- sody bikarbóny
2 -"- koření na perníčky
Uválíte těsto. Vykrajujete různé tvary perníčků. Pečete v el. troubě na 160 stupňů. Před pečením ještě potřít bílkem. Zdobíme a hned můžeme konzumovat :) ....jsou výborné!!!
DOBROU CHUŤ přeje pramen Šrajerka!

Datum 16.05.2020

Vložil Radka

Titulek Semtele

Odpovědět

Semtele!!!! A ja myslela , ze to uz nikdo nezna! To jsem rada, ze znam i recept. Dekuji

Datum 04.05.2020

Vložil Drahuška Machová

Titulek recepty

Odpovědět

Je všeobecně známo, že umět dobře uvařit pro mlsné jazýčky, obzvláště pro potvoru COVID, není jen tak. Recepty jste již četli. Covid nás asi miluje, proto se na nás snaží lepit.Když chcete získat muže, říká se, že láska prochází žaludkem,a kde končí.... ?Tam skončí i on, jen si ještě chvíli počkejme..

Datum 29.04.2020

Vložil Mirek Rada

Titulek Vzorový odkaz na nějaký veřejně dostupný recept na youtube

Odpovědět

Tady je návod na Chléb Covid:
https://www.youtube.com/watch?v=HBKvL5Y5RuA

Datum 29.04.2020

Vložil Mirek Rada

Titulek Vzorový recept - VAŘENÉ SUŠENÉ SEMTELE

Odpovědět

SEMTELE POVAŘÍME VE DVOU LITRECH VODY DO MĚKKA, ROZMIXUJEME, PŘIDÁME PODLE CHUTI OCET, SŮL, CUKR, PEPŘ, NOVÉ KOŘENÍ, OLEJ A VAJÍČKO A DŮKLADNĚ ROZMIXUJEME.
POTÉ NECHÁME V LEDNIČCE ODSTÁT 24 HODIN.
NA ZÁVĚR ZNOVU ROZMIXUJEME DO JEMNA A POZVOLNA ZA NEUSTÁLÉHO MÍCHÁNÍ VAŘÍME (ASI OSM HODIN) AŽ DO ÚPLNÉHO VYSUŠENÍ.
POTOM NECHÁME VYCHLADNOUT, PO VYCHLADNUTÍ VYKLOPÍME DO PŘIPRAVENÉHO IGELITOVÉHO PYTLE, NASADÍME SI ROUŠKU A ODNESEME DO POPELNICE.

SUROVINY:
SEMTELE VÝBĚROVÉ 1 KG
1 VEJCE
SŮL
CUKR
OLEJ
NOVÉ KOŘENÍ

Datum 29.04.2020

Vložil MaRy

Titulek Re: Vzorový recept - VAŘENÉ SUŠENÉ SEMTELE

Odpovědět

Já bych si dovolila tento zajímavý recept o něco málo vylepšit - inspiraci vždy beru podle vzoru Achillea Gregora a jeho knihy Muž v zástěře,která mě baví už skoro 32 let (a to tenkrát za pouhých 29 Kčs). Takže k věci: podle zmíněného autora máme vařit jídla vskutku výživná,nemá cenu vařit jídlo,po kterém mřeme hlady,nýbrž ta která zkonzumujeme s chutí - doporučuji tedy přidat něco ovesných vloček + hrstku rýže,možná trochu máku,trochu krup pro klouby a nějaké pikantní koření by nebylo ke škodě. Zředíme vodou a myslím,že se už všichni olizujeme :))

Datum 29.04.2020

Vložil Mirek Rada

Titulek Re: Re: Vzorový recept - VAŘENÉ SUŠENÉ SEMTELE

Odpovědět

Výborně... A na doporučení nejchytřejšího prezidenta všech dob v čele největší světové velmoci do toho na závěr chrstneme ještě dvě lopaty desinfekce. Ať Covid vidí!!!