Milá Dano,tak tedy:
1 bílek + 150-160 g moučkového cukru + cca lžička citronové šťávy.
Bílek přecedím přes kus ustřižené silonky,cukr 2x proseju,citr.šťavu přes sítko.
Třu ručně (cca 1/2 hoďky). Šlehač nene - poleva se pak odlupuje. Poleva by měla být přiměřeně hustá = z vařečky stéká hezky pomalu a líně.Když je řidší - přidám cukr,když moc hustá tak trochu bílku nebo citr. šťávu. Poleva by měla být hezky hladká a lesklá. Tax chu tido to hoap ul jehot ovoz dra vym ary :)
Pavlačové recepty
Tak mě napadlo,
Diskusní téma: PAVLAČOVÉ RECEPTY
———
Perníčky, které chutnají dětem-také je mohou ozdobit a pak hned sníst, aniž by se musely nechat odležet :)...odzkoušené dětmi a dají se péci celoročně :))).
500g hl.mouky
180g cukr moučka
125g hery
125g medu (dávám 4 lžíce)
2 vejce
1 lžička skořice
1 -"- sody bikarbóny
2 -"- koření na perníčky
Uválíte těsto. Vykrajujete různé tvary perníčků. Pečete v el. troubě na 160 stupňů. Před pečením ještě potřít bílkem. Zdobíme a hned můžeme konzumovat :) ....jsou výborné!!!
DOBROU CHUŤ přeje pramen Šrajerka!
———
Semtele!!!! A ja myslela , ze to uz nikdo nezna! To jsem rada, ze znam i recept. Dekuji
———
Je všeobecně známo, že umět dobře uvařit pro mlsné jazýčky, obzvláště pro potvoru COVID, není jen tak. Recepty jste již četli. Covid nás asi miluje, proto se na nás snaží lepit.Když chcete získat muže, říká se, že láska prochází žaludkem,a kde končí.... ?Tam skončí i on, jen si ještě chvíli počkejme..
———
Datum 29.04.2020
Vložil Mirek Rada
Titulek Vzorový odkaz na nějaký veřejně dostupný recept na youtube
OdpovědětTady je návod na Chléb Covid:
https://www.youtube.com/watch?v=HBKvL5Y5RuA
———
SEMTELE POVAŘÍME VE DVOU LITRECH VODY DO MĚKKA, ROZMIXUJEME, PŘIDÁME PODLE CHUTI OCET, SŮL, CUKR, PEPŘ, NOVÉ KOŘENÍ, OLEJ A VAJÍČKO A DŮKLADNĚ ROZMIXUJEME.
POTÉ NECHÁME V LEDNIČCE ODSTÁT 24 HODIN.
NA ZÁVĚR ZNOVU ROZMIXUJEME DO JEMNA A POZVOLNA ZA NEUSTÁLÉHO MÍCHÁNÍ VAŘÍME (ASI OSM HODIN) AŽ DO ÚPLNÉHO VYSUŠENÍ.
POTOM NECHÁME VYCHLADNOUT, PO VYCHLADNUTÍ VYKLOPÍME DO PŘIPRAVENÉHO IGELITOVÉHO PYTLE, NASADÍME SI ROUŠKU A ODNESEME DO POPELNICE.
SUROVINY:
SEMTELE VÝBĚROVÉ 1 KG
1 VEJCE
SŮL
CUKR
OLEJ
NOVÉ KOŘENÍ
———
Já bych si dovolila tento zajímavý recept o něco málo vylepšit - inspiraci vždy beru podle vzoru Achillea Gregora a jeho knihy Muž v zástěře,která mě baví už skoro 32 let (a to tenkrát za pouhých 29 Kčs). Takže k věci: podle zmíněného autora máme vařit jídla vskutku výživná,nemá cenu vařit jídlo,po kterém mřeme hlady,nýbrž ta která zkonzumujeme s chutí - doporučuji tedy přidat něco ovesných vloček + hrstku rýže,možná trochu máku,trochu krup pro klouby a nějaké pikantní koření by nebylo ke škodě. Zředíme vodou a myslím,že se už všichni olizujeme :))
———
Výborně... A na doporučení nejchytřejšího prezidenta všech dob v čele největší světové velmoci do toho na závěr chrstneme ještě dvě lopaty desinfekce. Ať Covid vidí!!!
———